Warhammer

Johan och Simon spelarÄr du intresserad av att spela eller måla Warhammer har du kommit rätt. Vi spelar både 40K och Fantasy Battles. Vi målar även figurer och gör egen terräng och deltar tävlingar runt om i Sverige.

Tid: Varje tisdag och varannan onsdag (jämna veckor) 18.00-20.00. Övrig tid enligt överenskommelse.
Plats: Kulturskolan, Pärlgatan 7 A (källarplan), Karlskoga
Kontakt: Warhammer

Warhammer är ett figurspel med en spelplan, två eller fler spelare och massor av egenhändigt målade figurer. Inspirationen till spelet är hämtat från de gamla fältherrarnas taktiska genomgång av en strid. Genom att ställa upp små figurer som symboliserade de olika trupperna på slagfältet kunde man gå igenom strategin för att se om man på något vis kunde förbättra sin strategi inför nästa slag eller strid. Systemet användes även i utbildningssyfte hos preussiska armén redan på 1800-talet.

Författaren H. G. Wells skrev i början på 1900-talet två böcker om figurspelandet; Floor Games (1911) och Little Wars (1913). Han ville helt enkelt öppna upp spelandet för allmänheten.

Taktik är alltså grunden i Warhammer. Det går ut på att ställa upp sin armé, utföra taktiska drag och slå ut sin motståndare.

I Warhammervärlden marscherar mäktiga arméer till strid understödda av hornstötar och dova trumslag. Riddare i skinande rustningar anfaller regementen med blodtörstiga krigare, medan bågskyttar förmörkar himlen med sina pilar. Enorma krigsmaskiner överöser slagfält med sin förödande kraft, medan modiga hjältar på liv och död störtar samman med monster för att rädda sina kungariken.

Warhammer utspelas i en fantasyvärld där du kan leda en uppsjö av arméer, från de mänskliga rikena av Empire och det ridderliga Bretonnia till de horder av orcher som bor i världens skogar och berg. Utmana din motståndares armé för att se vem som är den bäste härföraren.

PDF-ikonJohan satsar på ny armé i Warhammer
Karlskoga Tidning 2012-01-29