Att lajva i Kastaria

Historia
Religion
Vetenskap
Kuriosa

Kastarias länder

Folk och grupper
Dräktskick
   Sydirebiskt
   Nordirebiskt
Rättsväsende

Forum
Startsidan


 
De texter som följer är det dräktskick som gäller för Kastariakampanjen. Dessa dräktskick är inget krav från arrangörsgruppens håll. Tvärtom tycker vi att krav i vissa fall skapar onödig negativ energi i form av prestationsångest. Istället är dessa texter tänkta att inspirera. Vi i Svarta Galten blir självklart jätteglada om våra deltagare blir inspirerade till att sy helt nya kläder efter våra dräktskick, men bara att känna: ”Katten, en såndäringa punghatt vore kanske inte så dumt” är en stor seger det också.

Dräktskicken är skrivna på ett sätt som skapar stort svängrum inom vissa fasta ramar. Detta är syftet. Vi vill inte ha en detaljstyrning där det står exakt vad som är rätt och fel. Istället är meningen att lajvarna själva ska få en möjlighet att vara kreativa och finurliga inom de gränser som dräktskicken sätter. Det står inte exakt hur lång en kjortel ska vara just för att alla ska ha en möjlighet att skapa sin egen dräkt efter eget huvud, men inspirerad av vår text och våra bilder.

Vill man absolut inte sy något nytt är självklart det helt okej och så länge man lever upp till våra baskrav som publiceras i anslutning till varje evenemangs specifika regler har vi inget att säga om det. Det ska vara roligt att lajva. Läs dock ändå dräktskicken och tänk på att dräkt inte bara är något man har på sig – det är ett tillbehör till spelandet. Det visar vem man är och var man kommer ifrån, och genom att ta till sig dräktskicken skapar man rollspelssituationer för såväl sig själv som sina medspelare.

Läs och njut!


     
 
Klicka här >>
 
     
  Text: Linda Kjell  
  Foto: Tobias Högström  
  Layout: Liv Sjöström-Löf  
  Bildtexter & intro: Carl Ryrberg  
  Modeller: Daniel, Ida, Karin, Karolina, Lars-Åke, Max, Oskar, Viktoria och Carl  
     


     
 
Klicka här >>
 
     
  Text: Martin Varg Zetterman  
  Foto & bildredigering: Alice-Ly Thomson  
  Layout: Liv Sjöström-Löf  
  Bildtexter & intro: Carl Ryrberg  
  Modeller: Anders, Björn, Elin, Martin och Niklas